Ce-i neputința


  

    Dămoc AnaMaria 

Există să ,,Nu vrei", nu să ,,nu poți"...de mici copii ni s-a tot spus și am fost cumva educați că neputincioșii sunt nefolositori acestei lumi.  

   Cu câta greutate se luptă cineva în scaun cu rotile să ducă o viață…viață- nu doar să respire, să mănânce și să se uite la TV, pe net.Scoala deobicei se zice din familie,,Ce să-l mai dăm, la ce-i folosește…se chinuie săracul cu boala destul.Mai bine acasă cu noi,cât o da Domnul!"


Domnul pune un suflet în fiecare om…fie el încercat, fie sănătos!Dorința de a fi integrat în societate, de a lucra, deși picioarele sau mâinile nu prea îi ajută, nu dispare.


E un chin să vezi frați, surori, rude sănătoase cu salariul lor iar tu…să primești indemnizația de om exclus.Că excluși da, încă suntem și oricât ne zbatem că vrem, tot voința celui fără dizabilitate e mai presus.


Așa pot eu să-mi doresc să ,,lipesc plicuri și cutii"‐era odată o ofertă de la Poșta Română, dacă nu primesc decât cu ,,pile" să tragă banii tot la ei.


Ce firme angajează dizabili cu tam-tam cum se face cu cei sănătoși? Totuși,uneori deși rar, pentru că inteligența-i trebuie să depășească normalul…asta caută?geniile cu handicap…ajung plătiți la un loc de muncă.


Dar fără studii,că părinții sunt extraprotectivi…genii sunt puțini.Și atunci de ce nu la lipit plicuri?


Neputința e cred, doar o închipuire a celor neputincioșii Că ea se va sfârși într-o zi, mai DEVREME SAU MAI TÂRZIU, nu contează!


Avem sărbători de iarnă! Să trăim! 2024 cu împliniri!


P.s Și locuri de muncă pentru noi…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CÂND INTRĂ BANII PE CARDUL PENTRU ALIMENTE...?

Să fii om bun,nu este greu